Wilt u adverteren?

Bioloog Han Blok vertelt op dinsdag 7 september in Bibliotheek Muntweg in Nijmegen over het sociaal gedrag van de mens. Hij laat zien hoe groepsgedrag zich in een paar honderdduizend jaar heeft ontwikkeld. De lezing duurt van 10.30 tot 12.00 uur en is onderdeel van de lezingenreeks ‘Universiteit van Muntweg’. Gedurende het hele jaar vinden lezingen van regionale experts plaats in de bieb.

Voordat de coronaepidemie uitbrak, hield bioloog Dr. Han Blok in Bibliotheek Muntweg een eerste lezing over de evolutie van ons sociaal gedrag. Hij toonde verrassende parallellen met patronen bij diverse soorten apen. Op dinsdag 7 september is het eindelijk tijd voor het tweede deel van zijn tweeluik. Na een korte samenvatting van het eerste deel gaat hij in op het sociaal gedrag van de mens in steeds grotere groepen. De evolutie van dit gedrag blijkt voort te borduren op patronen uit veel vroegere fasen, waarbij selectie op groepsniveau doorslaggevend was.

Universiteit van Muntweg

Deze lezing maakt deel uit van de reeks ‘Universiteit van Muntweg’, gegeven door regionale experts. Een mooie gelegenheid om andere mensen te ontmoeten en je te verdiepen in verrassende thema’s. Op dinsdag 5 oktober zal wiskundekenner Toon Bagchus zijn toehoorders in Bibliotheek Muntweg meenemen op een bijzondere tocht door de geschiedenis van de wiskunde. Op dinsdag 23 november vertellen Ellen en Leo Eumelen over hun voettocht van bijna 3.300 kilometer naar Santiago de Compostela. Een leerzaam verhaal over loskomen van de waan van de dag. Bibliotheekleden en studenten betalen € 4,- voor een kaartje, overige bezoekers € 5,-. Zeker zijn van een plaatsje? Koop vooraf een kaartje in Bibliotheek Muntweg of via www.obgz.nl/agenda. De bibliotheek houdt rekening met 1,5 meter afstand tussen de zitplaatsen. Kijk voor het hele programma van de Bibliotheek Gelderland Zuid op www.obgz.nl.

De Rozet