Wilt u adverteren?

Op zondag 27 september 2020 houdt de Stichting Huis van de Nijmeegse Geschiedenis om 16.00 uur weer een Geschiedenishuis lezing. Deze keer staan de gevolgen van een pandemie centraal. We zitten nog midden in de coronacrisis. Toch is Corona niet de eerste pandemie. Bekende pandemieën uit het verleden waren de pest, de Spaanse griep, de cholera-pandemieën en de Mexicaanse griep. Zij maakten enorm veel slachtoffers. De samenleving raakte soms ontwricht. Wat waren de gevolgen van deze ziekten voor de samenleving? Johan Oosterman, hoogleraar Oudere Nederlandse letterkunde van Radboud Universiteit Nijmegen, gaat vooral in op de belangrijkste pandemie in de middeleeuwen, de pest. De pest heeft verschillende perioden huisgehouden onder de bevolking. Nijmegen kreeg onder andere met een pestepidemie te maken in 1635-1636. Wat betekende dit voor de stad? Uiteindelijk verdwenen de pandemieën zoals de pest en de Spaanse griep weer. Kunnen we hiervan leren?

De stichting Huis van de Nijmeegse Geschiedenis organiseert iedere maand één of meer Geschiedenishuis lezingen. De lezingen gaan meestal over een onderdeel van de Nijmeegse geschiedenis. Deze lezing start op 27 september 2020 om 16.00 en duurt tot circa 16.45 uur. Kom op tijd want vol = vol.

Het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis is gratis toegankelijk, een vrijwillige bijdrage wordt erg op prijs gesteld en ingezet om ons expositie- en activiteitenaanbod nog aantrekkelijker te maken.
Je vindt het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis op het Mariënburg 26, in het hartje van Nijmegen.

Als gevolg van corona is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Een reservering is niet verplicht, maar stelt je wel garant van een plaats. Reserveringen kun je doorgeven via: huisnijmeegsegeschiedenis@nijmegen.nl. Laat ons daarbij svp weten hoeveel plaatsen je wilt reserveren en of je de plaatsen voor een gezelschap uit één huishouden of verschillende huishoudens reserveert.

De Rozet