Wilt u adverteren?

Nijmegen, 21 september Op dinsdag 3 oktober om 20.00 uur is er een Lezing over de Molukse cultuur: Echte Molukkers slurpen Papeda in het Huis van de Nijmeegse geschiedenis. Deze wordt gegeven door sociaal cultureel antropoloog Elias Rinsampessy en vindt plaats in de Mariënburgkapel te Nijmegen. De kosten bedragen 5 euro per persoon. Als je vriend bent van het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis is de lezing gratis. Aanmelden kan via onze website: Echte Molukkers slurpen papeda: Molukse cultuur in Nijmegen – Huis van de Nijmeegse Geschiedenis

Het leven in Nijmegen

Na de formele onafhankelijkheid van Indonesië op 27 december 1949 kwamen de Molukkers in 1951 naar Nederland. Ze vertrokken van hun thuisland met het idee dat dit tijdelijk zou zijn. In eerste instantie kwamen de Molukkers in kampen terecht zoals De Schattenberg in Westerbork en kamp Lunetten (Vught). En ook in de regio Nijmegen kwamen Molukkers terecht. Wanneer zijn de Molukkers in Nijmegen gekomen en hoe leefden ze hier? Hoe ontwikkelde de Molukse identiteit in de Nederlandse multiculturele en multi-etnische samenleving?

Papeda

Rinsampessy is auteur van het boek Echte Molukkers slurpen Papeda en voorzitter van de Raad van bestuur van de stichting Muhabbat. Zowel in de lezing als in het boek komen de dynamiek aan de orde van het leven in een totaal andere wereld en het vasthouden aan de eigen identiteit. Ook als het gaat om het bereiden van voedsel. Het boek is vanaf 3 oktober te koop bij het Huis.

De Rozet