Wilt u adverteren?

Lezing met Toine Heijmans uit de roman PRISTINA Zo., 4.9.2022, 11 uur, Museum Schloss Moyland
in het kader van Literarischer Sommers/Literaire Zomer

De Nederlandse auteur Toine Heijmans en de Duitse vertaalster Ruth Löbner lezen voor uit de roman „Pristina” in het kader van Literarischer Sommer/Lite- raire Zomer op zondag 4. september 2022, 11 uur, in Museum Schloss Moyland. De lezing is in het Nederlands en het Duits. Het gesprek dat volgt zal in het Duits zijn.
De Roman
Een veerboot meert aan op een klein Nederlands eiland. Aan boord een man met de opdracht om een ‘illegale’ buitenlandse op te sporen en haar zonder ophef terug te brengen naar haar land van herkomst. Maar zijn documenten blijken incompleet, de identiteit van de gezochte lijkt ongrijpbaar en de op- dracht voert de ervaren ambtenaar tot aan de grenzen van zijn macht en mo- gelijkheden.
Entree is € 10, gereduceerd € 5.
De auteur
Toine Heijmans, geboren in 1969 in Nijmegen, studeerde geschiedenis en heeft sindsdien voor verschillende dagbladen gewerkt. Na enkele reportage- bundels te hebben gepubliceerd, debuteerde hij in 2011 met de roman Op zee (Atlas Contact, 2011), een diepgaand zeilverhaal. De roman werd in vele talen vertaald, verfilmd en als eerste Nederlandse roman ooit bekroond met de Franse Prix Médicis Étranger.
Literaire Zomer
De Literarischer Sommers/Literaire Zomer is een binationaal literatuurfestival waaraan Duitse en Nederlandse auteurs en diverse instellingen deelnemen tussen Aken, Düsseldorf, Krefeld, Neuss, Vaals en Valkenburg. Het pro- gramma van auteurslezingen is beschikbaar op www.literarischer- sommer.eu.
Voorverkoop tickets
Museum Schloss Moyland
Telefoon bezoekersdienst +49 2824 9510-60, besucherservice@moyland.de

De Rozet