Wilt u adverteren?

Seks zonder wederzijdse instemming is verkrachting. Klinkt simpel toch? Helaas is het in de realiteit lang niet altijd zo duidelijk. Verkrachting komt nog veel voor in Nederland en blijft vaak onbestraft. Daarom start Amnesty haar nieuwste campagne #LetsTalkAboutYES. 


Ben jij het met ons eens dat seksuele handelingen zonder instemming ook moet worden gedefinieerd als verkrachting en dit op deze manier moet worden opgenomen in de wet? Kom dan 3 juli tussen 10:00 en 17:00 uur naar boekhandel Dekker vd Vegt en stuur een kaartje naar Minister Grapperhaus om hem hiervan te overtuigen! 
Wij zorgen voor pennen, stiften en (voorgedrukte) kaartjes. Er zal uiteraard ook handgel klaarliggen, want onze actie is geheel coronaproof! Natuurlijk staan wij tevens klaar om al jullie vragen over de campagne te beantwoorden.
Met zijn allen sporen we minister Grapperhaus het juiste te doen. Doe jij ook mee?

Achtergronden

Amnesty International roept minister Grapperhaus op onvrijwillige seks als verkrachting in de wet te erkennen. Recentelijk publiceerde de minister zijn conceptwetsvoorstel om seks zonder instemming niet strafbaar te stellen als verkrachting, maar als nieuw strafdelict: ‘seks tegen de wil’. Op dit delict komt slechts de helft van de strafmaat te staan ten opzichte van verkrachting. Amnesty vindt dat dit anders moet.
Amnesty vindt het toevoegen van een lichter delict is niet in lijn met internationale mensenrechtenverdragen die bepalen dat onvrijwillige seks als verkrachting moet worden bestraft. Bovendien doet dit geen recht aan de slachtoffers, die hiermee het verkeerde signaal krijgen dat wat zij hebben meegemaakt minder ernstig is dan verkrachting.
Klik hier voor meer informatie.

De Rozet