Wilt u adverteren?

Het is bijna vakantie en De Bastei biedt weer een bomvol programma voor jong en oud. Bezoek in de krokusvakantie het leukste familiemuseum van Gelderland!

 

De Bastei Buurtsuper

Aardbeien in de winter? Sperziebonen uit Afrika? Nog niet zo heel lang geleden at je alleen wat er in je omgeving en per seizoen beschikbaar was. Bewoners in en om Nijmegen aten vis uit de Waal, hazelnoten uit het bos op de heuvels en ganzen uit de uiterwaarden. Het landschap was je eigen supermarkt!

 

In De Bastei Buurtsuper ontdek je hoe men in Nijmegen door de jaren heen voedsel heeft gevangen, verzameld, gefokt, geplant en gekweekt. Kies je boodschappenlijstje, verzamel producten uit allerhande voedsellandschappen en pak de laatste aanbiedingen mee!

 

Activiteiten tijdens de vakantie

In de voorjaarsvakantie leer je nog meer over oude eetgewoontes. Wist je bijvoorbeeld dat Romeinen echte kaaskoppen waren? Donderdag 23 februari leer je van een echte Romein hoe zij vroeger kaas maakten.

 

In de vakantie zijn er ook doorlopend knutselactiviteiten in het Atelier van De Bastei. Leef je uit met het maken van een mammoet. Deze zelfstandige activiteit kun je elke vakantiedag komen doen (m.u.v. dinsdag en donderdag). En wegens groot succes is Blije Keien weer terug in De Bastei. Op 21 februari kun je een steentje beschilderen met een mooie spreuk of tekening. Leg het steentje op een zichtbare plek in je omgeving. Zo vrolijken we samen de donkere wintermaanden op!

 

Op zoek naar iets avontuurlijks? Ga dan speuren in De Bastei! Je kunt kiezen voor de Gouden Engel-speurtocht, voor kinderen vanaf 4 jaar. Kun jij de code kraken en de gouden engel vinden? Ben jij iets ouder en moest je mee, maar heb je eigenlijk geen zin in een museum? Vraag dan bij de balie om een ‘bah-stei’ en laat je uitdagen. Gebruik van je smartphone is verplicht! Wedden dat het toch leuk wordt?!

 

Aan de wandel

We hopen natuurlijk ook op een paar heldere winterdagen om een fijne wandeling te maken. Maak je winterwandeling extra speciaal door een themawandeling te boeken via De Bastei. Duik de historische binnenstad in of trek eropuit door het Rivierpark of de Stadswaard. Warm je na je wandeling lekker op in het museum!

 

Museumrestaurant DROOM! de Bastei

Een bezoekje aan het museumrestaurant is een heerlijke manier op je museumbezoek nog leuker te maken! Er zijn bovendien speciale kleurplaten in het restaurant, voor wat tekenplezier tijdens de lunch.

 

Kijk op debastei.nl/agenda voor alle activiteiten.

 

De Bastei is gevestigd aan de Waalkade 83 in Nijmegen, ingang via het entreegebouw aan de Lange Baan 4, telefoon 024 – 3297070. De entree bedraagt € 12,50 voor volwassenen en € 7,50 voor kinderen. De Bastei is dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Voor meer informatie:www.debastei.nl.

 

Volg De Bastei op www.debastei.nl of via Facebook of Instagram.

De Rozet