Wilt u adverteren?

Beren met buikpijn, konijnen met kapotte knieën, apen met een gebroken arm, olifantjes met een loopneus. 75 kleuters uit Nijmegen en omgeving brengen hun gewonde of zieke knuffelbeer op maandag 29 januari naar het beregezellige Teddy Bear Hospital in het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis in Nijmegen. Daar zorgen speciale knuffelbeerdokters er samen met de kleuters voor dat alle knuffels weer gezond het ziekenhuis verlaten.

In het Teddy Bear Hospital worden de kinderen en hun ‘zieke’ knuffelberen ontvangen door vijftig (para)medische studenten, die de rol van dokter op zich zullen nemen. Zij achterhalen in een vraaggesprek eerst wat er aan de hand is met de knuffel en gaan vervolgens met kleuter en knuffel naar de juiste afdeling in het Teddy Bear Hospital. Er zijn onder meer een knuffelOK, gipskamer, röntgenafdeling, verbandkamer en knuffelapotheek. De kleuters ervaren zo stap voor stap wat de dokters kunnen doen om hun zieke knuffel beter te maken.

Initiatief studenten Biomedische wetenschappen en Geneeskunde
Het ziekenhuis is voor veel kinderen een angstige en vaak onbekende plek. Kinderen voelen zich vaak niet op hun gemak en weten niet wat hen te wachten staat. Eén van de doelstellingen van het Teddy Bear Hospital is om kleuters kennis te laten maken met de gezondheidszorg en zo hun angst voor het ziekenhuis en ziek zijn weg te nemen of te verminderen. Voordat de kleuters het Teddy Bear Hospital bezoeken krijgen ze op school een korte introductie over het ziekenhuis. De kleuters bedenken zelf waarvoor hun knuffelbeest behandeld moet worden.

Het Teddy Bear Hospital is een initiatief van de International Federation of Medical Students’ Associations (IFMSA) en vindt jaarlijks in meerdere universitair medisch centra in Nederland plaats.

De Rozet