Wilt u adverteren?

Vlaamse dichter Koen Stassijns te gast in het Poëziecentrum.

Poëziecentrum Nederland is weer gestart met activiteiten. Op 10 okt is er tussen 14.00 en 16.00 uur weer een Ontmoet de dichter … met Koen Stassijns.

Koen Stassijns (Ninove, 18 september 1953) is een Vlaamse dichter, schrijver, vertaler en docent literaire creatie. Hij debuteerde al op zijn vijftiende met de dichtbundel ‘Het Achterland’. In 1988 verscheen ‘Aanmaaktwijgen van een vuur’. In 1993 ‘Paard van glas’. In 1995 zegt hij het bedrijfsleven vaarwel en gaat verder als docent. Hij blijft schrijven en vertalen.
Het is zijn missie het lezerspubliek van poëzie te verbreden. Bij het vertalen van poëzie werkte hij samen met Geert van Istendael. Stassijns is ook een maatschappelijk betrokken dichter. Tijdens de oorlog in Kosovo vertaalde hij onder andere een bundel met moderne Albanese poëzie en met zijn jeugdvriend Ivo van Strijtem stelde hij diverse bloemlezingen samen. Zij en anderen verzorgen de reeks ‘De mooiste van…’, bloemlezingen van bekende en minder bekende dichters bijv. Petrarca, Hesse, Goethe, Yeats, Tagore, Neruda, Heine en Alberti
De voorlaatste bundel van Stassijns, ’Zwijghout’ 2000 was snel aan een herdruk toe. Het centrale thema is het genezen van het woord en het genezen van het zwijgen. In deze poëzie ontstaan bij doorlezen steeds andere betekenissen. Het vervolg op deze bundel heeft even op zich laten wachten: Hemelingen verscheen vorig jaar bij Atlas Contact.

Ontmoet de dichter … Koen Stassijns is vanwege corona toegankelijk voor maximaal 12 personen, aanmelden is verplicht. Dat kan via e-mail (poeziecentrumnederland@gmail.com), via sms en telefoon (06-53856040).
Toegang: € 10,00 (€ 7,50 voor Vrienden van het PcN, leden van de bibliotheek en studenten/scholieren).

Meer informatie: Wim van Til 06-53856040

De Rozet