Wilt u adverteren?

Op 5 maart tussen 14.00 en 16.00 uur is de laatste mogelijkheid vóór de zomer om jonge bomen en struiken te komen halen bij de Veldschuur in Bemmel. De bomenhub moet half maart leeg zijn, omdat daarna de basisschoolleerlingen weer komen voor hun schoolmoestuintjes.

Er zijn nog 1800 boompjes, vooral berken. Maar ook nog wat grove dennen, lariksen en hibiscusstruikjes. Wil je knotwilgen gaan planten? We hebben slieten van 3 meter en andere scheutjes van wilgen. Kom je voor de wilgenslieten of als je meer dan 20 boompjes of struiken tegelijk komt halen, laat het dan weten via bomenhub@lingewaardnatuurlijk.nl

Op 5 maart is het echt kliekjesdag van de bomenhub Lingewaard Veldschuur. Einde van het eerste seizoen. Het initiatief van Stichting Lingewaard Natuurlijk en Stichting Boomrijk Lingewaard was een groot succes. Meer dan 8000 boompjes en struiken hebben via de bomenhub een tweede leven gekregen in Lingewaard en omgeving.

De bomenhub is een onderdeel van de Meer Bomen Nu. Een campagne om in het hele land meer bomen aan te planten. Op die manier zorgen we voor meer CO2-opslag, houden we klimaatverandering tegen en verhogen we de biodiversiteit. Iedereen kan eraan meedoen en met een paar boompjes of struiken de eigen omgeving vergroenen. Zo laten we de wereld mooier achter voor de volgende generaties.

Nieuwe kansen in de herfst: in november 2022 starten we het nieuwe seizoen van de bomenhub met het oogsten van boompjes en struiken. Wil je een bijdrage leveren als oogstlocatie, plantlocatie of vrijwilliger, geef je dan op via de website www.meerbomen.nu

De Rozet