Wilt u adverteren?

Hoewel in de Rozet van vandaag de kleine Leuthse kermis aangekondigd werd voor komend weekend, weliswaar onder voorbehoud, kwam vanmorgen het bericht van de organisatie dat de kermis alsnog afgeblazen is (of in ieder geval uitgesteld), na de corona-persconferentie van gisteren. Helaas was de krant toe al gedrukt…
Het hele bericht van de organisatie leest u hieronder

———————————————————-
Leuth stelt oktober kermis uit

Groot was maandagavond de teleurstelling en tevens het besef om de kermis in Leuth komend weekend niet door te laten gaan.

Alles is in gereedheid gebracht om van de kermisattracties te kunnen genieten en elkaar op een veilige en verantwoorde manier te kunnen ontmoeten in gebouw Vriendenkring.

Met vereende krachten hebben Schutterij Vriendenkring, Stichting Triangel, de kermisexploitanten en de gemeente Berg en Dal zich de afgelopen weken ingezet om van de kermis in Leuth, met inachtneming van de Covid-19 maatregelen, een succes te maken. Helaas heeft de tweede golf van het virus ervoor gezorgd dat we de kermis voorlopig moeten uitstellen. Wij willen het Covid-19 virus niet de kans geven om zich via de Vriendenkring te verspreiden.

Van uitstel mag geen afstel komen. Leuth heeft een prachtig dorpsgebouw en de gevolgen van het virus en de maatregelen hakken er stevig in. De exploitatie staat op zijn zachts gezegd enorm onder druk. We moeten er met z’n allen, de inwoners van Leuth, voor zorgen dat de rekeningen van het dorpsgebouw betaald kunnen blijven worden. Wij moeten, los van het virus en de maatregelen, innovatief zijn om het gebouw te kunnen behouden voor de toekomst. Het is geen optie om te wachten op ‘betere tijden’, dat redden we gewoonweg niet!

Daarom aan jong en oud in Leuth de oproep om met ideeën te komen waarbij we elkaar op een verantwoorde manier de komende tijd kunnen blijven ontmoeten en er samen voor zorgen dat er enige financiële middelen beschikbaar komen om de lopende zaken in gebouw Vriendenkring te kunnen blijven betalen.
Ieder idee, hulp en medewerking is welkom ook dit moeten we samen doen!

Wij bedanken allen die zich vanaf begin augustus hebben ingezet, waarbij een speciaal woord van dank aan de gemeente Berg en Dal, de kermisexploitanten en de provincie op z’n plaats is.

Blijf gezond, samen krijgen we het Covid-19 virus eronder!

Schutterij Vriendenkring en Stichting Triangel

De Rozet