Wilt u adverteren?

Arnhem, 6 juli 2022. Als gevolg van een estafette staking op vrijdag 8 juli 2022 is er kans op rituitval van Breng bussen in de regio Arnhem Nijmegen.

De werkgevers en de bonden in het streekvervoer zijn al enige tijd aan het onderhandelen over een nieuwe CAO. De werkgevers hebben op 4 februari een eindbod aan de vakbonden CNV Vakmensen en FNV voorgelegd. De leden van CNV Vakmensen hebben met dat eindbod ingestemd, en daar zijn werkgevers blij mee. FNV heeft niet ingestemd en voert actie, waarbij ze regionale 24-uursstakingen houden.

Voor vrijdag 8 juli is een 24-uurs staking aangekondigd op de Breng-vestigingen Bemmel, Gennep en Nijmegen. Deze eendaagse actie gaat mogelijk hinder opleveren voor reizigers in de gehele regio Arnhem Nijmegen. Chauffeurs uit Bemmel bijv. rijden ook op buslijnen in Arnhem e.o.

Op dit moment is de exacte omvang van de hinder echter nog niet duidelijk. Meer informatie volgt zo snel mogelijk via www.breng.nl en via de social media kanalen van Breng. Wie komende vrijdag met het openbaar busvervoer in de regio Arnhem Nijmegen reist krijgt het advies de reis zo kort mogelijk voor vertrek te plannen in de reisplanners.

De Rozet