Wilt u adverteren?

Gloednieuw klassiek festival van 13 t/m 16 mei in Arnhem en Nijmegen
 
Op vrijdag 16 april is het startsein gegeven voor de kaartverkoop van de eerste editie van Piano Biënnale. Het gloednieuwe pianofestival trapt af op donderdag 13 mei met het openingsconcert Dansen en Trancen met toppianisten Einav Yarden en Hannes Minnaar in de hoofdrol. Aansluitend zien we pianisten Daria van den Bercken en Julien Brocal in de dansproductie NEXT!, waarin zij zich op het podium omringen door de dansers van Introdans in vier nieuwe choreografieën. Daarna volgen nog 3 dagen waarin de piano op vernieuwende wijze centraal staat in én vanuit Musis & Stadstheater Arnhem en Concertgebouw De Vereeniging Nijmegen. Alle concerten, kinderworkshops, online meet & greets en talkshows zijn te vinden op pianobiennale.com. 
 
Hoogtepunten programma

Unieke samenwerkingen, uitvoeringen en presentatievormen. Piano Biënnale toont de piano in al haar facetten en legt verbindingen met andere kunstvormen. Zo staat de eerste dag van het festival in het teken van dans. Van een dansworkshop op pianomuziek voor kinderen, naar een pianorecital met dansmuziek, tot de spectaculaire dansproductie NEXT! in samenwerking met Introdans.
De opbouw van een programma op de Piano Biënnale is vaak net even anders dan we gewend zijn in de klassieke muziek. Een festivalavond bestaat niet uit één, maar uit wel twee of drie korte concerten. De vrijdagavond bestaat zo uit drie toegankelijke concerten die geheel in het teken van kamermuziek staan. Pavel Kolesnikov en Samson Tsoy nemen je in vogelvlucht mee door de gouden eeuw van de kamermuziek, maar dan in de concertzaal.
Op de bomvolle zaterdag kan iedere pianoliefhebber zijn hart ophalen, jong én oud. De dag start met een familieconcert door Daria van den Bercken, Pavel Kolesnikov en Samson Tsoy met muziek voor kinderen en kinderhanden, en met een literaire ode aan verbeeldingskracht door Joke van Leeuwen. ’s Avonds soleert de winnaar van de prestigieuze Koningin Elisabethwedstrijd Lucas Vondráček in Beethovens Keizersconcert met het Phion en horen we Tamara Stefanovich met Amsterdam Sinfonietta in werken van Busoni, Wagemans en Beethoven.
 
Online festivalterrein

De Piano Biënnale gaat door, wat er ook gebeurt. Maar hoogstwaarschijnlijk zal deze editie uitsluitend online plaatsvinden. De website pianobiennale.com is het online festivalterrein waar alle concerten live te zien zijn, waar workshops worden gegeven en waar de artiesten na afloop klaar zitten voor een online Meet & Greet. Kaarten voor alle  activiteiten zijn nu te bestellen. Wil je niks van het festival missen? Een passe-partout kost slechts 30 euro. De concerten zijn tot een maand lang nog terug te kijken.
 
Keys to Music Foundation

Piano Biënnale is een initiatief van pianiste Daria van den Bercken en haar Keys to Music Foundation. Deze stichting heeft tot doel de kracht van klassieke en hedendaagse muziek onder breed publiek te promoten. Daarbij staat muzikale kwaliteit en kunstzinnige creatie centraal en is er ruimte voor experiment.
 
Piano Biënnale wordt georganiseerd in coproductie met concertzalen Musis & Stadstheater Arnhem en Stadsschouwburg en Concertgebouw De Vereeniging Nijmegen. Ook andere belangrijke artistieke partners zoals Introdans, Phion, Amsterdam Sinfonietta en de Nijmeegse Stichting voor Kamermuziek werken aan deze eerste editie mee. 
Piano Biënnale is (mede) mogelijk gemaakt met financiële steun van VSB Fonds, Fonds 21, Prins Bernhard Cultuurfonds / D.I.X. fonds, Stichting Dioraphte, Société Gavignies, Provincie Gelderland, Gemeente Arnhem en Gemeente Nijmegen.

De Rozet