Wilt u adverteren?

Hoe leefden de Romeinen in Gelderland? Welke rol hadden de Gelderse rivieren in het gevecht tegen de Spanjaarden in de Tachtigjarige Oorlog? Wat waren de gevolgen van de Slag om Arnhem? In de Verhaal van Gelderland Cursus krijg je antwoord op al deze vragen en meer. De cursus wordt gegeven op twee locaties: in Rozet (Arnhem) en in het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis (Nijmegen).

 

In vier avonden door het Verhaal van Gelderland
In vier avonden neemt historicus en programmamaker bij Omroep Gelderland René Arendsen je mee door de Gelderse geschiedenis. Hij wordt bijgestaan door gastsprekers met wie hij elke avond een nieuw tijdvak behandelt, van de prehistorie tot de twintigste eeuw. Zo vertelt historicus Paul van der Heijden je meer over de Romeinen in het Gelderse gebied en brengt hoogleraar Nederlandse letterkunde Johan Oosterman het Gelderse hof uit de middeleeuwen tot leven. Historicus Joost Rosendaal vertelt over de revolutionaire laatste decennia van de achttiende eeuw, toen boze burgers in opstand kwamen. En bijzonder hoogleraar Dolly Verhoeven duikt met de deelnemers in de Gelderse geschiedenis van de twintigste eeuw: een eeuw vol grote veranderingen.

 

Praktische informatie
De Verhaal van Gelderland Cursus wordt op twee plekken gegeven. De inhoud van beide cursussen is hetzelfde, alleen de data en locatie verschillen. Deelname kost 100 euro per persoon.

Meer over de cursus

Deze cursus wordt gegeven in het kader van Verhaal van Gelderland. Dit project verbindt musea, verhalen, onderzoeken en collecties die elk een stukje van de provinciegeschiedenis vertellen. De cursus is georganiseerd door het Huis van de Nijmeegse geschiedenis en Rozet in samenwerking met Erfgoed Gelderland.

Wilt u alvast ter voorbereiding op de cursus een kijkje nemen in de geschiedenis van Gelderland? Bezoek dan verhaalvangelderland.nl.

De Rozet