Wilt u adverteren?

Vanwege de coronapandemie is de jaarlijkse Boekenweek uitgesteld naar de zomer. Wél is er van 6 tot en met 14 maart het Voorwoord van de Boekenweek 2021. Een goede gelegenheid om mooie boeken en interessante auteurs onder de aandacht te brengen. De Bibliotheek Gelderland Zuid organiseert tijdens het Voorwoord drie online gesprekken met schrijvers Raoul de Jong, Gerda Blees en Laura van der Haar.

Moderator Lotte Lentes, zelf schrijver bij De Nieuwe Oost, gaat op 8 maart in gesprek met Raoul de Jong, op 9 maart met Gerda Blees en op 10 maart met Laura van der Haar. De schrijvers zullen vertellen over hun werk, hun boeken en schrijven in het algemeen. De gesprekken duren van 20.00 tot 21.00 uur en zijn gratis online te volgen via WebinarGeek. Via de chat is er de mogelijkheid om vragen aan de auteurs te stellen. De link om toegang te krijgen tot WebinarGeek is te vinden in de Agenda van de bibliotheek: www.obgz.nl/agenda.

Raoul de Jong
Raoul de Jong (1984) schreef columns voor Spunk, NRC Handelsblad en Het Parool en publiceerde zes boeken. Hij brak in 2005 door met zijn debuutroman Het leven is verschrikkulluk! In november 2020 verscheen zijn nieuwste roman, Jaguarman. Mijn vader, zijn vader en andere Surinaamse helden, over de zoektocht naar de verborgen krachten van Suriname. Dit boek wordt als eerste besproken tijdens het nieuwe boekenprogramma van de VPRO: Brommer op zee, dat vanaf 18 april te zien is op NPO2. Het boek stond tevens op de longlist van de Libris Literatuurprijs 2021.

Gerda Blees

Gerda Blees (1985) won in 2016 de Nieuwe Proza Prijs voor haar verhaal Zomerkroos. Eerder publiceerde ze in Tirade en Hollands Maandblad. In 2018 verscheen haar poëziedebuut Dwaallichten en in 2020 haar debuutroman Wij zijn licht, over een Utrechtse woongroep die besloot alleen te leven van ‘licht en lucht’. Met Wij zijn licht is Blees genomineerd voor de Libris Literatuurprijs 2021.

Laura van der Haar

Laura van der Haar (1982) won in 2012 het Nederlands kampioenschap Poetry Slam en debuteerde als dichter met de bundel Bodemdrang. Ze schrijft voor onder meer De Speld en Vice. Ook maakt ze de podcast Het Volkskrantgeluid. In 2018 verscheen haar debuutroman Het wolfgetal, in 2020 volgde haar tweede roman Een week of vier, over de onmogelijke keuze van een alleenstaande jonge moeder in tijden van een dodelijke pandemie. Ook deze roman stond op de longlist van de Libris Literatuurprijs 2021.

De Rozet