Wilt u adverteren?

Deze week, van 21 tot en met 27 juni 2021, is de ‘Week van de Digitale Veiligheid’ in de regio Gelderland-Zuid. Een week die in het teken staat van het bewust zijn en voorkomen van digitale criminaliteit. De Gelderse gemeenten, politie en andere partijen besteden in die week aandacht aan dit onderwerp. Preventie voorkomt slachtoffers.

Toename digitale onveiligheid
Steeds meer mensen gebruiken online diensten zoals internet en social media. Dat heeft ons veel mooie dingen gebracht. Maar helaas is er ook een keerzijde. Criminelen zijn steeds vaker digitaal actief. Het brengt met zich mee dat criminelen digitaal slachtoffers maken. Iedereen kan dat overkomen. Preventie en bewustwording draagt bij aan het voorkomen van die misdrijven.

Stijging in online criminaliteit
De online criminaliteit groeit. Uit landelijke cijfers blijkt dat het aantal aangiften en meldingen blijft toenemen. De veiligheidspartners erkennen het belang van de aanpak van digitale criminelen. De politie en gemeenten horen steeds meer verhalen van inwoners en ondernemers die getroffen zijn.

Eenvoudig voorkomen
Door een paar simpele acties kunt u veel ellende voorkomen. Hoe herkent u bijvoorbeeld een phishing mail? Hoe voorkomt u dat u slachtoffer wordt? En kunt u als ondernemers zich beschermen tegen online criminelen? Kijk op www.veiliginternettten.nl voor meer informatie en tips.

De Rozet