Wilt u adverteren?

“Heb je te maken met kanker, zelf, in je omgeving of vanuit je werk?”
Dan mag je dit event niet missen!”

Bilthoven, 19 april – Op je 21ste horen dat je kanker hebt en niet meer beter wordt: het overkwam Fien Vermeulen, bekend van Qmusic. Terwijl zij haar uitvaart al aan het plannen was, kreeg ze goed nieuws: ze ging toch niet dood. Maar als je al zo ver bent met afscheid nemen, pak je de draad niet zomaar op. Fien kreeg vreselijke paniekaanvallen. Een posttraumatische stress-stoornis, bleek bij het Helen Dowling Instituut. Dankzij de therapie lukte het Fien om haar leven weer op te pakken. Omdat het HDI het verschil heeft gemaakt in haar leven, is ze trots dat ze donderdag 22 april de host is van het speciale online event van het HDI: ‘Wat werkt voor wie in de psycho-oncologie?’

Fien kijkt persoonlijk enorm uit naar het event. “Ik heb zo ongelofelijk veel gehad aan het Helen Dowling Instituut. Toen ik in therapie kwam zat ik er compleet doorheen. Ik had waanideeën, werd echt gek in mijn hoofd. Zag ik bijvoorbeeld mijn hoofd vol krullen in de spiegel, terwijl ik compleet kaal was door de chemo. Ik dacht echt: als het zo moet, hoeft het leven van mij niet meer. Elke keer wist de therapeut mij er doorheen te helpen, hoe erg ik er ook doorheen zat. Ik durf er niet aan te denken wat er was gebeurd als ik niet bij het HDI was beland. Ik hoop dat dit event ervoor zorgt dat de drempel om hulp te zoeken lager wordt, dat meer mensen weten dat er professionals zijn waar je terecht kunt als je ernstige problemen hebt na kanker.”

Waarom krijgt de één alles en de ander niets? Waarom komt een klacht nooit alleen? Ben jij benieuwd naar het antwoord op deze vragen? Meld je dan gratis aan voor het online event van het Helen Dowling Instituut op 22 april van 16 tot 17 uur, waarbij Fien Vermeulen in gesprek gaat met professor Marije van der Lee, gz-psycholoog en hoofd wetenschappelijk onderzoek bij het Helen Dowling Instituut. Laat je verrassen door inzichten en uitdagen om mee te denken én grijp je kans om vragen te stellen.
Oproep Fien:
“Heb je te maken met kanker, zelf, in je omgeving of vanuit je werk? Meld je dan vooral gratis aan voor dit online event van het Helen Dowling Instituut. Je krijgt zeker eye-openers!”

De Rozet