Wilt u adverteren?

De natuur inspireert, verwondert, maakt blij. In het weekend van 2 & 3 september ontmoeten bezoekers daarom de natuur in Museumpark Orientalis. De activiteiten zijn onderdeel van het landelijke natuurfeest Fête de la Nature.  

Museumpark Orientalis ligt in een prachtig en uniek natuurgebied. Op zaterdag 2 en zondag 3 september worden er allerlei activiteiten georganiseerd die verschillende kanten van de natuur belichten. De diversiteit aan flora en fauna ontdekken jong en oud bijvoorbeeld met de natuurbingo, die dat weekend gratis verkrijgbaar is bij de kassa. Voor iedereen met ‘bingo!’ ligt er een leuk prijsje klaar. De natuur wordt letterlijk voelbaar tijdens de workshops leemstuc. Veel van de historische huizen in Museumpark Orientalis zijn bekleed met leem: een mengsel van zand, klei en silt dat al duizenden jaren gebruikt wordt. Bezoekers die niet bang zijn voor vieze handen kunnen meehelpen bij de restauratie van het joodse huis.

Twee van de activiteiten vinden uitsluitend op 2 september plaats. Deze workshops nodigen deelnemers uit om te ervaren hoe je gewoon even kunt zijn in de natuur. Veel mensen voelen tegenwoordig namelijk dat ze veel moeten. Door op pad te gaan met een wandelcoach, of door het labyrint te lopen, wordt voelbaar wat de natuur hierin voor hen kan doen.

Alle workshops zijn gratis na entree tot het Museumpark. Meer informatie, over bijvoorbeeld aanvangstijden, is te vinden op www.museumparkorientalis.nl/ontmoet-de-natuur

 

De Rozet