Wilt u adverteren?

ABSTRACTE EN FIGURATIEVE KUNST PRIKKELT ZINTUIGEN

Beelden die uitnodigen om aangeraakt te worden. Keramiek in al haar verscheidenheid. Schilderijen waarbij je niet uitgekeken raakt. Op zaterdag 18 en zondag 19 september tonen vier kunstenaars hun werk in het Kerkje van Persingen. De gevarieerde tentoonstelling biedt voor elk wat wils; schilderijen (Jacqueline Engels en Jola Albers), keramiek (Joke Jacobs) en stenen beelden (Nicolette Biessels). Belangstellenden zijn van harte welkom op beide dagen tussen 11.00 en 17.00 uur. Toegang is gratis en de kunstenaars lichten ter plekke hun werk toe.

Schilderijen
De mens is een regelmatig terugkerend element in het werk van Jacqueline Engels. Niet altijd heel expliciet, maar vaak in de vorm van silhouetten en schaduwen. Die geeft ze weer met verschillende materialen, verfsoorten en technieken. Door aan meerdere doeken tegelijk te werken, blijft Jacqueline met een frisse blik kijken en neemt gemakkelijker risico’s. Toeval en intuïtie spelen een grote rol bij de totstandkoming van haar werk.

Bij de schilderijen van Jola Albers hoort vaak een persoonlijk verhaal. Denk aan een vereeuwiging met feestelijke insteek; als geschenk bij een huwelijk of geboorte, voor een dierbare of een jubilaris. Maar ook als laatste wens die een blijvende herinnering achterlaat. Kenmerkend voor haar portretten en stillevens zijn het gebruik van klassieke kleuren en de prachtige lichtinval volgens de techniek van de oude meesters.

Keramiek
Het werk van Joke Jacobs toont een grote verscheidenheid in glazuren, technieken en onderwerpen. Joke volgt workshops raku- en veldstoken en experimenteert veelvuldig met glazuren. Haar handgevormde keramische vazen, schalen, abstracte en figuratieve objecten zijn regelmatig te zien op kunst- en keramiektentoonstellingen.

Stenen beelden
Bij de stenen beelden van Nicolette Biessels verschuift het zwaartepunt van een figuratieve naar een abstracte weergave van het vrouwelijk lichaam. De laatste jaren In haar werk vormen ruwe oppervlaktes van de steen vaak een contrast met de glooiende lijnen van het menselijk lichaam, waarbij de ‘zachtheid’ van de vrouwelijke belijningen juist uitnodigt tot een aanraking. Tijdens de expositie zijn beelden van marmer, verdite, serpentijn en albast te bewonderen.

De Rozet