Wilt u adverteren?

ARNHEM – Omroep Gelderland en Erfgoed Gelderland pakken voorzichtig de draad van de Gelredagen weer op. Op zaterdag 17 juli startte de nieuwe serie in Hattem. Met de Gelredagen willen Omroep Gelderland en Erfgoed Gelderland een breed publiek laten kennismaken met de rijke geschiedenis van onze provincie.

De Gelredagen gingen in september 2015 van start als onderdeel van het platform Ridders van Gelre bij Omroep Gelderland. Programmamaker en historicus René Arendsen nam het initiatief voor de publieksactiviteiten op historische locaties. “We hebben al bijna tweehonderd Gelredagen georganiseerd. Die trokken in totaal enkele tienduizenden bezoekers. We weten het publiek iedere keer te verrassen met nieuwe fantastische plekken en verhalen uit Gelderland.”

Ben Bregman organiseert de Gelredagen vanuit Erfgoed Gelderland. “We hebben een enorme variatie aan Gelderse musea. Samen vertellen die Het Verhaal van Gelderland. Dat willen we laten zien met deze nieuwe reeks Gelredagen.”

De Gelredagen
De centrale locatie van een Gelredag is een plaatselijk museum. Vanuit die plek worden verschillende activiteiten georganiseerd om het publiek zoveel mogelijk te verspreiden. Tijdens iedere Gelredag zijn er rondleidingen door de stad of langs andere historische locaties. Ook zijn er lezingen en activiteiten voor kinderen.

De Gelredagen vinden deze zomer verder nog plaats op de volgende data en locaties:
24 juli – Museum Lunteren
31 juli – Tempel – Kerk Museum Elst
7 augustus – Museum STAAL in Almen
14 augustus – Flipje en Streekmuseum Tiel
21 augustus – Kasteel Huis Bergh in ‘s-Heerenberg
28 augustus – Slot Loevestein

Het publiek is welkom van 10.00 uur tot 16.00 uur. De toegang is gratis. Aanmelden is niet noodzakelijk, tenzij anders is aangegeven op de website van de Gelredagen. Tijdens de Gelredagen gelden uiteraard ook de coronamaatregelen. Het publiek moet kunnen deelnemen op anderhalve meter bij elkaar vandaan.

Kijk voor meer informatie op www.riddersvangelre.nl en klik door naar het kopje ‘Gelredagen’.

De Rozet