Wilt u adverteren?

DE DUFFELT. Na twee jaar coronaperikelen organiseert Heemkundekring De Duffelt weer een mooie Duffeltdag, en wel op zaterdag 1 oktober. De Duffeltdag 2022 brengt ons naar de Zwanenstad Kleef, waar een aantrekkelijk en afwisselend programma wacht. Aan deze dag kunnen zowel leden als niet-leden deelnemen. Voor nieuwkomers is het een goede gelegenheid met de Heemkundekring nader kennis te maken.
De Duffeldag staat dit jaar grotendeels in het teken van Museum Haus Koekkoek in Kleef. Na de succesvolle tentoonstelling ‘Koekkoek terug/zurück in Beek’ in april zijn we op 1 oktober uitgenodigd door Museum Haus Koekkoek. Om 14.00 uur ontmoeten we elkaar in het Museum (Koekkoekplatz 1, Kleef), het oude woonhuis van de beroemde landschapschilder Barend Cornelis Koekkoek. Hier zal mevrouw Geisselbrecht-Capecki (artistiek directeur) ons rondleiden door de actuele tentoonstelling ‘De provincie – Landschapsschilderkunst zonder grenzen’. Aansluitend genieten we van Kaffee & Kuchen op een mooie locatie in de directe omgeving van het museum. Als afsluiting van de dag bezoeken we onder leiding van een stadsgids een oude, 19-eeuwse wijnkelder aan de Kavarinerstrasse (alleen bij droog weer).
Programma: 14.00 uur ontvangst en welkomstwoord Museum Haus Koekkoek (vervoer op eigen gelegenheid; parkeergelegenheid in nabije omgeving van museum) / bezichtiging tentoonstelling ‘De provincie – Landschapsschilderkunst zonder grenzen’ onder leiding van mevrouw Geisselbrecht-Capecki / gezellig samenzijn met Kaffee & Kuchen / bezoek oude wijnkelder / 17.00/17.30 uur einde Duffeltdag
Kosten: 10 euro voor leden, 15 euro voor niet-leden
Informatie en aanmelding: deduffelt@gmail.com; 06-23666916 / h.maahs@telfort.nl, 06-14505539

De Rozet