Wilt u adverteren?

Leerlingen van het Canisius College gaan a.s. vrijdag 11 maart (aanvang 19.30 uur) tijdens een speciaal verkiezingsdebat het debat aan met kandidaat-raadsleden. Voor het maatschappelijke diensttijd project Generatie aan Zet zijn 7 leerlingen bezig met een speciaal verkiezingsproject. De leerlingen organiseren alles zelf en hebben verschillende stellingen gekozen om over te debatteren. Bent u geïnteresseerd in jongeren en wat hen bezighoudt, dan bent u deze avond van harte welkom op onze school: Berg en Dalseweg 207 in Nijmegen.

Het Canisius College is een school die veel aandacht heeft voor debatteren en politieke thema’s. Half maart doet de school bijvoorbeeld mee aan Op weg naar Het Lagerhuis, de grootste debat- en speechwedstrijd van Nederland. Vos Vissers, een van de jongeren uit de organisatie, vertelt: “Wij vinden het heel belangrijk dat leerlingen meer leren over onze democratie. Dit verkiezingsdebat is een mooie kans om te debatteren over thema’s die leven bij ons op school en de mening te horen van kandidaat-raadsleden.”

Van de volgende partijen nemen kandidaat-raadsleden deel:
1. Stadspartij Nijmegen – Cees de Beer
2. CDA Nijmegen – Marjolijn Mijling
3. GroenLinks – Olga Nijhof
4. VVD – Niek van Heuvelen
5. D66 – Michael van Lith
6. Partij voor de Dieren – Michelle van Doorn
7. 50PLUS – Iris Martina-Laurent
8. SP – Stijn van Uffelen
9. Piratenpartij – Auke van Breemen.

.De stellingen waarover gedebatteerd wordt zijn:
• Er moet een vak komen over duurzaamheid en klimaat voor Nijmeegse scholieren.
• De gemeente Nijmegen moet veel actiever zijn in het stimuleren van scholen het gesprek aan te gaan om de mentale gezondheid van de leerlingen te verbeteren.
• Gemeenteraadsleden moeten iedere maand minimaal 3 scholen bezoeken.
• Alle openbare toiletten moeten genderneutraal worden gemaakt.
• Jongeren moeten meer invloed hebben in de gemeenteraad.

De jongeren doen dit als MDT-project. MDT is de afkorting van maatschappelijke diensttijd. Jongeren die meedoen aan de maatschappelijke diensttijd ontdekken hun talenten en doen tegelijkertijd iets voor een ander. Ook ontmoeten zij nieuwe mensen en maken ze onze samenleving sterker. Zie voor meer informatie over Generatie aan Zet www.generatieaanzet.nl

Wilt u meer informatie? Mail dan naar j.vandeutekom@canisiuscollege.nl
We stellen het op prijs als u het even laat weten als u geïnteresseerd bent om te komen. Het is niet verplicht, maar dan kunnen wij rekening houden met het aantal bezoekers.
We hopen op uw aller aanwezigheid. Voor koffie en thee wordt gezorgd!

De Rozet