Wilt u adverteren?

Een brug te ver

Het Vrijheidsmuseum ligt op een bijzondere plek. Hier landden in 1944 duizenden parachutisten tijdens Operation Market Garden. In de nieuwe aflevering van de Verhaal van Gelderland Podcast gaat René Arendsen naar dit museum. Hij spreekt met directeur Wiel Lenders en hoogleraar Dolly Verhoeven over de Tweede Wereldoorlog in Gelderland. Van de bezetting tot de bevrijding. De nieuwe podcastaflevering is vanaf 27 juli te beluisteren.

 

Een historische plek

In de nieuwe aflevering van de Verhaal van Gelderland Podcast gaat presentator en historicus René Arendsen langs bij het Vrijheidsmuseum. Dit museum staat in een historisch en heuvelachtig landschap. Precies op deze plek kwamen in september 1944 duizenden parachutisten neer tijdens de Operation Market Garden. In het Vrijheidsmuseum leidt directeur Wiel Lenders ons rond. Hij vertelt het verhaal van de Tweede Wereldoorlog in het Rijk van Nijmegen, in Nederland en in Europa.

 

Aan het front

René Arendsen spreekt in de nieuwe podcastaflevering bovendien met bijzonder hoogleraar Gelderse geschiedenis Dolly Verhoeven, hoofdredacteur en schrijver van het Verhaal van Gelderland. Verhoeven behandelt belangrijke veldslagen zoals de Slag bij de Grebbeberg, en vertelt over het leven van de bewoners in het Rijk van Nijmegen te midden van het oorlogsgeweld. De nieuwe podcastaflevering is vanaf 27 juli te beluisteren via Spotify of op verhaalvangelderland.nl/podcast.

 

Hink-stap-sprong door de Gelderse geschiedenis

In de Verhaal van Gelderland Podcast springt presentator René Arendsen met de luisteraars door de geschiedenis van Gelderland, van de prehistorie tot nu. In elke aflevering bezoekt hij een museum, spreekt hij met een expert en behandelt hij een thema en tijdvak. Met verrassende feiten, nieuwe inzichten en spannende verhalen duiken we in de geschiedenis van Gelderland. Het eerste seizoen bestaat uit 10 afleveringen. Elke donderdag verschijnt er een nieuwe aflevering. Kijk voor meer informatie op: verhaalvangelderland.nl/podcast.

 

De Rozet