Wilt u adverteren?

Op 23 maart komt Zelensky Hier naar Arnhem. Een vaudeville voorstelling met serieuze ondertoon van De Theatertroep i.s.m. De Spelersfederatie, Patrick Nederkoorn en Arjen Arnoldussen over het leven van de Oekraïense president Volodomyr Zelensky.

‘Toet.’ Het is Oekraïens voor ‘Hier.’ ‘Wij zijn hier.’ Dat was de tekst van president Volodymyr Zelensky daags na de inval door de Russen. ‘Toet. De president is hier, onze strijdkrachten zijn hier, de burgers zijn hier.’ Een daad van uiterste moed. Hoe kunnen wij ook ‘hier blijven’? Onze rug recht houden? Moed tonen?

Theatercollectief De Theatertroep, De Spelersfederatie, theatermaker/historicus Arjen Arnoldussen en cabaretier Patrick Nederkoorn delen een fascinatie voor de onwaarschijnlijke carrière van hun voormalige collega. De makers zijn in het leven van Zelensky gedoken. Hoe verliep zijn carrière? Door wie werd en wordt hij omringd? En is president van Oekraïne de rol van zijn leven? Op basis van speeches, interviews, liedjes van Zelensky’s cabaretgroep Kvartal 95 en nieuwe scènes hebben zij een voorstelling gemaakt over het leven van de president.

De Theatertroep is hier. Jij bent hier en samen zoeken we in deze vaudeville voorstelling met een serieuze ondertoon uit wat die oorlog daar betekent voor onszelf hier.

Concept en tekst: Arjen Arnoldussen, Patrick Nederkoorn, De Theatertroep & De Spelersfederatie
Spel: Rosa Asbreuk, Patrick Duijtshoff, Kyrian Esser, Elisabeth ten Have, Timo Huijzendveld en Nicoline Raatgever

 

23 maart
Musis & Stadstheater
Arnhem
musisenstadstheater.nl

 

De Rozet