Wilt u adverteren?

Eerder werd al bekend dat Dar op maandag 8 februari geen afval ophaalt in de regio. Dit blijft tot en met zaterdag 13 februari zo in de gemeente Berg en Dal, Beuningen, Druten, Heumen, Mook & Middelaar, Nijmegen en Wijchen. Het is door de vele sneeuwval onveilig om met de grote vuilniswagens in de wijken te rijden. Dit geldt voor oud papier, gft-, rest- en plastic+afval. Onder- en bovengrondse containers leegt Dar wel. De strooiploegen proberen ervoor te zorgen dat deze veilig bereikbaar zijn. De milieustraten blijven ook open.

Veel sneeuw en ijs op veel wegen
Omdat op de meeste wegen nog veel sneeuw en ijs ligt, is het onveilig om in de wijken te rijden. Daarnaast is het heel moeilijk voor bewoners om containers in deze omstandigheden aan de straat te zetten. En voor Dar-medewerkers en bijvoorbeeld vrijwilligers die oud papier ophalen om de containers naar de vuilniswagens te rollen en te legen.

Ophaaldagen van gft-afval worden niet ingehaald
In de winter haalt Dar altijd minder gft-afval op. Met deze kou zit dit afval ook nog eens vaak vastgevroren in de gft-container. Daarom worden de ophaaldagen van gft-afval niet ingehaald. Dit geldt in ieder geval voor de routes in de gemeenten Berg en Dal, Beuningen, Druten, Heumen, Nijmegen en Wijchen. Voor de ophaaldag van gft-afval in de gemeente Mook en Middelaar bekijkt Dar de mogelijkheden voor een inhaaldag op een later tijdstip nog. Omdat gft-afval daar normaal gesproken op dezelfde dag en met dezelfde vuilniswagen wordt opgehaald als het rest- en plastic+afval.

Ook de ophaaldagen van oud papier worden niet ingehaald
Het oud papier haalt Dar de eerstvolgende ophaaldag op. Hebben bewoners meer papier dan in de papiercontainer past? Dan mag het oud papier tijdens de inhaaldag netjes gebundeld naast de papiercontainer aan de straat staan. Zodra de wegen goed begaanbaar zijn, kunnen bewoners het oud papier natuurlijk ook al eerder gratis naar de milieustraat brengen.

De ophaaldagen van rest- en plastic+afval haalt Dar zo snel mogelijk in
Dar probeert de inhaaldagen voor rest- en plastic+afval in de week van 15 februari te plannen. Dit is afhankelijk van de omstandigheden op de weg op dat moment. Het moet voor iedereen veilig zijn om met grote vuilniswagens in de wijken te rijden.

Grof afval haalt Dar niet aan huis op, de milieustraten blijven open
De afspraken die deze week gepland staan om thuis grof afval op te halen, gaan niet door. Deze bewoners krijgen hierover bericht van Dar. Afspraken kunnen worden verzet of geannuleerd. De milieustraten blijven open. Zodat bewoners die echt afval weg moeten brengen, bijvoorbeeld door een verhuizing of overlijden, dit toch kunnen doen.

Houd de berichten van Dar in de gaten voor het laatste nieuws
Dar informeert via de website, social media kanalen en via de Dar app over het laatste nieuws. Houd dit goed in de gaten om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws.

De Rozet