Wilt u adverteren?

Opleidingen richting Dier, Tuin en landschap en Stad en mens

Om studiekiezers goed voor te lichten, organiseert Yuverta mbo Nijmegen op zondag 23 januari een online open dag. Op deze dag kunnen geïnteresseerden om 11.00 en om 13.00 uur een online presentatie bijwonen van de opleiding waar ze interesse in hebben. Docenten én studenten komen aan het woord en beantwoorden vragen over onder andere stages, praktijklessen en de sfeer op school. Daarnaast biedt Yuverta mbo Nijmegen studiekiezers in februari de kans om mee te lopen in de klas en om samen met een ouder/verzorger langs te komen voor een persoonlijke rondleiding op school. Degenen die liever online in gesprek gaan met een docent kunnen dit hele schooljaar een digitaal gesprek aanvragen.

Anke Aalmers, senior opleidingsmanager Yuverta mbo Nijmegen: ‘We willen studiekiezers, ondanks de huidige coronabeperkingen, zo goed mogelijk voorlichten over onze opleidingen en school. Dat doen we onder andere met online voorlichtingen via Teams. Op deze manier kunnen onze docenten en studenten de geïnteresseerden coronaproof alles vertellen over onze opleidingen. Dat doen ze uiteraard live vanuit onze praktijkruimtes op school, zoals ons Dierenverblijf en de Landschapshal.”

Langskomen op school
Daarnaast biedt de school persoonlijke rondleidingen aan op donderdag 10 februari. “Veel studiekiezers vinden het fijn om, voordat ze hun definitieve studiekeuze maken, te weten waar ze terechtkomen. Op dit moment is het nog niet mogelijk om grote groepen tegelijk te ontvangen, daarom kunnen studiekiezers een dagje meelopen of samen met een ouder langskomen op school voor een persoonlijke rondleiding. Een docent laat de algemene ruimtes van de school zien en een student laat vervolgens de belangrijkste praktijkruimte(s) van de opleiding zien. Op deze manier krijgen ze coronaproof een goed beeld van de opleiding én de sfeer op onze fijne school,” zegt Aalmers. Studiekiezers kunnen zich binnenkort aanmelden voor een bepaald tijdstip via yuverta.nl/kennismaken.

Opleidingen
Yuverta mbo Nijmegen biedt opleidingen richting Dier, Tuin en landschap en Stad en mens. “Inmiddels bieden we in Nijmegen zes dieropleidingen aan. Relatief nieuw is de opleiding Maatschappelijke zorg en groen waarbij lessen over het gedrag, de ontwikkeling en begeleiding van verschillende doelgroepen, gecombineerd worden met lessen over dierverzorging en plantenteelt. Ideaal voor leerlingen die graag de zorg in willen én houden van dieren en natuur.” Onder de richting Tuin en landschap vallen de opleidingen Hovenier en Tuin- en landschapsinrichting. Aalmers: “In nauwe samenwerking met Branchevereniging VHG en het bedrijfsleven leren wij studenten het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van tuinen en parken. De baankansen in deze branche zijn goed, door onze unieke samenwerking met de bedrijven in de regio hebben veel van onze hoveniersstudenten al een baan voor ze klaar zijn met de opleiding.” Tot slot staat bij de richting Stad en mens het inrichten van een duurzame stad centraal. “Studenten leren hoe de stad een fijne en duurzame plek blijft om te wonen, werken en leven. Een erg toekomstgerichte opleiding dus! Na 3 jaar studeren ze af als adviseur duurzame leefomgeving.” Tijdens de online en fysieke voorlichtingsmomenten van de school kunnen studiekiezers kennismaken met de richtingen en opleidingen.

Kennismakingsweek
De open dag van Yuverta mbo Nijmegen is onderdeel van de Yuverta mbo kennismakingsweek waarin studiekiezers kennis kunnen maken met alle Yuverta mbo-richtingen, opleidingen en scholen. De week loopt van 21-30 januari 2022. Aanmelden kan via yuverta.nl/kennismaken.

De Rozet