Wilt u adverteren?

Vorig weekend vond de aftrap plaats van Biografie van een Vlieg: een coronaproof groots literair project in de buitenlucht, dat op maat gemaakt is voor deze tijd. Jaap Robben schreef een verhaal dat in 25 hoofdstukken langs de weg, al wandelend of fietsend, te lezen is. Heel november te zien in Nijmegen, gevolgd door een tour langs verschillende Nederlandse steden.

Op maat gemaakt voor deze tijd
Biografie van een Vlieg is een project van De Nieuwe Oost I Wintertuin en is op maat gemaakt voor deze tijd; binnen de kaders van wat er binnen de huidige coronamaatregelen mogelijk is. Nu theaters, musea, popzalen en bibliotheken gesloten zijn, wordt het podium naar de buitenlucht verplaatst. De posters die aanvankelijk gereserveerd waren als aankondiging voor het Wintertuinfestival, worden nu het podium zelf: bladzijden uit het boek. De stad vormt het decor van een verhaal en inwoners worden lezers.

Routekaarten
Biografie van een Vlieg is een verhaal over ontdekken, vriendschap en vergankelijkheid, geschreven voor jong en oud. Jaap Robben kreeg de uitdagende opdracht om het verhaal zó te schrijven, dat iedere lezer niet kan wachten om de volgende poster op te zoeken, maar dat het ook interessant is voor toevallige passanten. Het verhaal is via één wandelroute door het stadscentrum en twee fietsroutes door de omliggende wijken te lezen, variërend in lengte van 90 tot 150 minuten. De routekaarten zijn te downloaden via wintertuin2020.nl/routes, maar zijn ook gratis verkrijgbaar bij de boekhandels Dekker v.d. Vegt en Roelants. Café de Plak, café In De Blaauwe Hand en Veggie Galore geven de routekaart mee met elke bestelling.

Online leesclub
Enthousiaste lezers hebben op donderdagavond 19 november de mogelijkheid om hun ervaringen uit te wisselen tijdens een gratis toegankelijk digitale leesclub over Biografie van een Vlieg. Inschrijven kan via wintertuin2020.nl/agenda.

Wintertuin2020
Biografie van een Vlieg is onderdeel van het van september t/m december durende Wintertuin2020. Wintertuin2020 is een alternatief voor het jaarlijkse Wintertuinfestival, en biedt vier maanden lang coronaproof literair programma, on- en offline.

meer informatie: wintertuin2020.nl

De Rozet