Wilt u adverteren?

Politie en Toezicht Nijmegen zien extra toe op de situatie in de Nijmeegse parken in en rond het centrum. Dit vanwege de grote groepen die zich sinds er sneeuw ligt in het Kronenburgerpark verzamelen.

Al enkele dagen op rij is het veel te druk met groepen in met name het Kronenburgerpark. Jonge volwassenen komen in grote groepen bijeen, soms met drank en muziek. Vanwege de coronaregels is zulke groepsvorming momenteel niet toegestaan.

Tot nu toe hebben politie en toezicht de aanwezigen steeds weggestuurd; iets waaraan goed gehoor is gegeven. Vanaf nu zal er echter een stap verder gegaan worden wanneer er weer op grote schaal groepsvorming plaatsvindt. Dan zal er ook bekeurd worden.

Burgemeester Bruls vindt dat coronaregels ook tijdens sneeuwpret gelden: “Het is begrijpelijk dat mensen buiten vertier zoeken met dit winterweer. Echter we zijn nog steeds bezig met de bestrijding van een pandemie, waarbij het niet toegestaan is met groepjes groter dan twee bij elkaar te zijn. Na enkele dagen van waarschuwen, willen we nu dat deze bijeenkomsten eindigen. Daarom zullen politie en Toezicht niet aarzelen vanaf nu bekeuringen uit te delen. Ik zou het echt jammer vinden dat het Kronenburgerpark afgesloten moet worden voor spelende kinderen omdat met name jonge volwassenen zich niet aan de regels houden. Hoe beter we ons aan de coronavoorschriften houden, hoe sneller we weer meer vrijheden zullen krijgen.”

De Rozet