Wilt u adverteren?

Burgemeester Bruls is door de gemeenteraad van Nijmegen voorgedragen voor herbenoeming voor een periode van zes jaar. Dit heeft de gemeenteraad op 20 december besloten.

In mei 2024 loopt de tweede termijn van burgemeester Bruls af. De gemeenteraad heeft daarom een herbenoemingsprocedure gestart. Een vertrouwenscommissie uit de raad met daarin de fractievoorzitters van alle fracties in de gemeenteraad heeft zich gebogen over de herbenoeming.

De vertrouwenscommissie heeft zich een oordeel gevormd over het functioneren van de burgemeester op basis van de profielschets en de taken van de burgemeester, een aantal gesprekken met referenten en de in deze periode gevoerde klankbordgesprekken met de burgemeester.

De vertrouwenscommissie doet de aanbeveling om burgemeester Hubert Bruls te herbenoemen. Over deze aanbeveling is in beslotenheid gesproken en gestemd in de gemeenteraad op 20 december 2023. De gemeenteraad heeft de aanbeveling vastgesteld en burgemeester Hubert Bruls heeft aangegeven de herbenoeming graag te aanvaarden.

Voorzitter van de vertrouwenscommissie Charlotte Brand: ‘We hebben onze burgemeester leren kennen als een zeer betrokken en toegankelijk burgemeester die er altijd is voor onze mooie stad en haar inwoners. Nijmegen mag blij zijn dat Hubert Bruls nog een periode onze burgervader blijft.’

Hubert Bruls: “Ik ben zeer vereerd en dankbaar voor het vertrouwen. Nog altijd voel ik mij voluit gedreven om voor onze stad en regio te werken. En ik kijk ernaar uit om dat ook de komende jaren weer samen met onze inwoners en partners te doen.”

De aanbeveling wordt nu via de commissaris van de Koning gestuurd aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De herbenoeming gaat in per 21 mei 2024.

De Rozet