Wilt u adverteren?

Geslaagde schone, frisse en duurzame Vierdaagseweek 2023

 

Niet alleen Dar kijkt met tevredenheid terug op een schone, frisse en duurzame Vierdaagseweek. Ook burgemeester Hubert Bruls van de gemeente Nijmegen bedankt de medewerkers van Dar voor hun inzet tijdens de Vierdaagseweek.

Een schone, frisse en duurzame Vierdaagse

75 Dar-medewerkers en 40 verschillende voertuigen zorgden iedere ochtend voor schone straten en pleinen in het centrum van Nijmegen. In de middag zette 6 ‘Cleanteams” met afvalcoaches zich in voor een schone stad. In de avond zorgden 10 medewerkers voor het schoonmaken van de Wedren. Op vrijdag, meteen na de intocht op de Via Gladiola, zorgden 60 Dar medewerkers ervoor dat na enkele uren het Keizer Karelplein en de Sint Annastraat alweer toegankelijk waren voor verkeer. Ook bezoekers hielpen mee aan een schone stad, door hun bekers naar de bar te brengen en hun afval in de afvalbakken- en zakken te doen. Door de invoering van het circulaire bekersysteem in 2022, is de stad een stuk schoner. De eerste indruk is dat er dit jaar weer minder afval is opgehaald dan in 2022.

Bedankje van Burgemeester Bruls

Op zaterdagochtend 22 juli bedankte burgemeester Hubert Bruls de medewerkers van Dar voor hun inzet van de afgelopen week. Hij deelde gebakjes uit en sprak met trotse woorden de medewerkers van Dar toe. Burgemeester Bruls: “Wat een topprestatie weer. 7 dagen lang was de stad binnen een korte tijd weer schoon. Dit doen jullie al jaren. Ook dit jaar is dit perfect gelukt. Bedankt allemaal!”

 

Meer informatie

Meer informatie over de Vierdaagse en afval is te vinden op www.dar.nl/vierdaagse.

De Rozet