Wilt u adverteren?

Op woensdag 25 oktober 2023 laten CWZ, Radboudumc en de Sint Maartenskliniek samen met N.E.C zien hoe belangrijk het is om in beweging te blijven. Dit ter ere van het 125-jarig bestaan van de Nederlandse Orthopaedische Vereniging (NOV). Van 16.00 uur tot 18.00 uur kan iedereen die geïnteresseerd is in sport en bewegen in het N.E.C stadion gratis meedoen aan diverse clinics en demo’s of zelfs speeddaten met een orthopedisch chirurg. Aanmelden kan via www.cwz.nl/inbeweging.

Handen ineenslaan

Door het gehele land worden in het kader van het 125 jarig bestaan van de NOV met of voor patiënten verschillende activiteiten georganiseerd. Doel is om te laten zien wat orthopedie voor mensen kan betekenen. En op wat voor manieren orthopedie mensen in beweging houdt. De drie ziekenhuizen in Nijmegen hebben in dit kader de handen ineengeslagen en verzorgen samen met N.E.C als promoter van bewegen en sport een mooie gratis middag voor iedereen die geïnteresseerd is in sport en bewegen (met of zonder klachten).

Speeddate met een orthopeed

Naast een talkshow met Mark Otten over het belang van bewegen met name wanneer men ouder wordt, staan de orthopeden van CWZ, Radboudumc en Sint Maartenskliniek 25 oktober ook klaar om vragen te beantwoorden tijdens een speeddate. Ook geven zij een inkijkje in behandelopties bij artrose of sport gerelateerde klachten. Of test je spierkracht met een fysiotherapeut van N.E.C en krijg een demonstratie van het N.E.C walking voetbalteam.

Bewegen is leven

Orthopedie is het medisch specialisme dat zorgt voor de behandeling van afwijkingen en ziekten van het steun- en bewegingsapparaat. Het gaat over alles dat met spieren, pezen, banden en gewrichten te maken heeft. Dat kan bijvoorbeeld de behandeling van een baby met een heupafwijking betreffen, een sporter met een blessure, of een persoon met slijtage van de knieën. Orthopedie houdt mensen in beweging! Jan-Willem Louwerens, voorzitter van de Nederlandse Orthopaedische Vereniging, is blij met alle activiteiten. ‘We zijn er om mensen te helpen zo goed mogelijk te blijven bewegen. Want bewegen is leven. Bewegen houdt mensen vitaal, zelfredzaam en gelukkig!’

De Rozet