Wilt u adverteren?

In tegenstelling tot wat de bibliotheek maandag liet weten (en wat dus in de Rozet van deze week staat):
De meeste vestigingen van de Bibliotheek Gelderland Zuid zijn vanaf woensdag 11 november weer open voor het ophalen en inleveren van boeken en andere bibliotheekmaterialen. Het is tot en met woensdag 18 november niet mogelijk om in de bibliotheek te verblijven. De lees- en studeerplekken blijven gesloten. Alle activiteiten zijn tot en met 18 november geannuleerd.

Heeft de bibliotheek vandaag dit persbericht weer ingetrokken en vervangen door:

Bibliotheken toch nog niet open
De vestigingen van de Bibliotheek Gelderland Zuid kunnen ondanks eerdere berichten niet op 11 november weer open. De bibliotheekorganisatie dacht de deuren weer te kunnen openen voor het uitlenen van boeken, maar dit bleek volgens de nieuwe noodverordening van de veiligheidsregio’s toch niet mogelijk. Voor een bibliotheek gelden andere regels dan voor een boekwinkel.
De bibliotheek wil natuurlijk het liefst zo snel mogelijk weer open. De Bibliotheek Gelderland Zuid verstond onder het ‘afhalen’ van boeken, zoals vermeld in de noodverordening van de veiligheidsregio, ook het zelf uitzoeken van boeken in de bibliotheek. Helaas mag dit nog niet. Bibliotheken mogen wel reserveringen buiten beschikbaar stellen bij een afhaalpunt. Doordat de grote collectie is verdeeld over 26 vestigingen, waarvan een deel onbemand, lukt het niet om dit op de korte termijn te regelen.
De Bibliotheek Gelderland Zuid kijkt ernaar uit om iedereen weer in hun vestigingen te mogen ontvangen. Naar verwachting mogen de bibliotheken binnenkort weer open voor iedereen, niet alleen voor leden.
Het laatste nieuws over de coronamaatregelen in de bibliotheek is te vinden op www.obgz.nl/corona.

De Rozet