Wilt u adverteren?

In het nieuwe seizoen van Het Lekkerste van Gelderland dat op 16 oktober start gaat beroepsproever Jochem van Gelder op zoek naar Gelderse streekgerechten én wie deze het beste kan maken. Tijdens zijn speurtocht bezoekt hij steden, plaatsen, dorpen en gehuchten.

In Het Lekkerste van Gelderland zoekt Jochem naar meer informatie over de Gelderse eetgewoontes van vroeger, de verhalen achter de verschillende streekgerechten en de betekenis van hun namen. Tegelijkertijd gaan drie thuischefs de strijd met elkaar aan.

Strijd in kookstudio
Dit jaar zullen drie kandidaten in de kookstudio van Het Lekkerste van Gelderland strijden om wie het gerecht van die week het allerlekkerste klaarmaakt. Per aflevering vertelt een expert meer over de achtergrond van het gerecht. TV-kok Sandra Ysbrandy vormt samen met deze expert de jury. Tijdens het koken staat Sandra in de keuken om dieper in te gaan op het recept en tips te geven aan de kandidaten.

Op tweede kerstdag, 26 december, strijden alle winnaars tegen elkaar voor de uiteindelijke winst. De winnaar wint eeuwige roem, de titel ‘Winnaar Het Lekkerste van Gelderland 2021’ én een trofee: een gouden pollepel.

Streekgerechten
Elke week zal er een ander Gelders streekgerecht op het menu staan. Ouderwetse en eigentijdse. Kruudmoes, hete bliksem of balkenbrij. Iedere kandidaat zal hier zijn eigen bijzondere twist aan geven. Hierdoor hopen ze dat hun streekgerecht net wat lekkerder is dan dat van de andere thuischefs. Voorafgaand aan iedere aflevering vind je het recept van het streekgerecht van die week op gld.nl/hetlekkerstevangelderland/recepten.

Persoonlijke twists, smaakverrassingen en een spannende strijd: het nieuwe seizoen van Het Lekkerste van Gelderland heeft alle ingrediënten in huis om de streekgerechten van Gelderland extra onder de aandacht te brengen.

Het Lekkerste van Gelderland start weer op zaterdag 16 oktober en is wekelijks te zien om 17.20 uur op TV Gelderland (daarna ieder uur herhaald). Aflevering gemist? Terugkijken kan op Uitzending Gemist of YouTube.

De Rozet