Wilt u adverteren?

Bach Cantates Nijmegen voert elke tweede zondag van de maand pro deo een cantate van J.S. Bach uit in de Petruskerk in Nijmegen-Hees.

Om de redacties van de media tijdig te informeren over de komende uitvoering, verspreiden wij elke maand een persbericht.

Voor zondag 14 november 2021 staat de volgende cantate op het programma:

BWV 26 “Ach wie flüchtig, ach wie nichtig”
voor solisten, koor en orkest.

Bach Cantates Nijmegen gaat in november als vanouds door met het uitvoeren van een cantate. In verband met het vervallen van de maatregelen is er voor culturele activiteiten weer nagenoeg alles mogelijk. Wel moeten alle aanwezigen een coronatoegangsbewijs (QR-code op smartphone of papier) kunnen tonen.

In deze indrukwekkende cantate gaat het om de vluchtigheid en vergankelijkheid van het leven. Hoe snel vreugde kan omslaan in treurigheid. Hoe groot maar dwaas de verleidingen van deze boze wereld zijn en hoe onbeduidend ons aardse streven. Maar Bach zou Bach niet zijn als hij ook niet een positieve noot laat klinken. Voor die bemoediging moeten we wel op wachten tot de allerlaatste regel van het slotkoraal: “Wer Gott fürcht, bleibt ewig stehen”!

Speciaal ook voor blinden en slechtzienden en hun begeleiding wordt het bezoek aan de cantate mogelijk gemaakt. Neemt u hiervoor contact op met Jeroen van Dijk, van de Oogvereniging Gelderland, tel. 06-53134822, e-mail: jjpvandijk@icloud.com.

Dirigent is Wouter van Haaften. Ad de Keyzer geeft tekst en uitleg.

Iedereen is van harte welkom, ongeacht geloof of muzikale ervaring.
De toegang is vrij, mét corona-check en reserveren is noodzakelijk via: bachcantate.eventbrite.nl
Meer informatie is te vinden op: www.bach-cantates-nijmegen.nl.

De Rozet