Wilt u adverteren?

Bach Cantates Nijmegen voert elke tweede zondag van de maand pro deo een cantate van J.S. Bach uit in de Petruskerk in Nijmegen-Hees. 

Voor zondag 11 oktober 2020 staat de volgende cantate op het programma: 
 
BWV 48 “Ich elender Mensch, wer wird mich erlösen”
voor solisten, koor en orkest.

Bach Cantates Nijmegen gaat ook in oktober door. Wel met een streng protocol: een zeer beperkt aantal zitplaatsen, op 1,5 meter afstand van elkaar. De kerk wordt vooraf grondig geventileerd. Ook de drankjes na afloop worden achterwege gelaten. Sober dus, maar men kan toch weer genieten van het werk van de grote Bach. 

Nu staat cantate BWV 48 op ons programma: “Ich elender Mensch, wer wird mich erlösen”. Wel veel kommer en kwel… maar Bach geeft daar ook nu weer op schitterende wijze vorm aan! De tekst komt uit de brief van Paulus aan de vroege christenen in Rome, waarin hij de tweestrijd beschrijft van de ziel die wel het goede wil doen maar gevangen is in een lichaam dat het kwade zoekt: “Wer wird mich erlösen vom Leibe dieses Todes?”

Het slotkoraal wordt van tevoren kort ingestudeerd, maar in plaats van meezingen mag het publiek alleen meeneuriën. 

Speciaal ook voor blinden en slechtzienden en hun begeleiding wordt het bezoek aan de cantate mogelijk gemaakt. Neemt u hiervoor contact op met Jeroen van Dijk,  van de Oogvereniging Gelderland, tel. 06-53134822, e-mail: jjpvandijk@icloud.com.

Dirigent is Wouter van Haaften. Ad de Keyzer geeft tekst en uitleg.

Iedereen is van harte welkom, ongeacht geloof of muzikale ervaring. 
De toegang is vrij maar reserveren is noodzakelijk via: bachcantate.eventbrite.nl
Meer informatie is te vinden op: www.bach-cantates-nijmegen.nl.
 

De Rozet