Wilt u adverteren?

ACN en LUX presenteren: De ideale woning
3 MRT (livestream)

Hoe transformeer je je eigen woningplattegrond tot je ideale (thuiswerk)woning? En hoe kunnen we Nijmeegs nieuwbouw zo ontwerpen dat het kan meebewegen met de levensstijl en omstandigheden van bewoners? Op woensdag 3 maart stellen we tijdens onze livestream ‘De ideale woning’ het flexibele interieur en het Open Bouwen centraal. Met interieurarchitect Odette Ex (Ex Interiors) en architect Olaf Gipser (Olaf Gipser Architects). 
Meer info en livestream

ACN en JOKAN presenteren:
Meet me on the Rooftop
9 MRT (livestream)

Balkons, trappenhuizen en binnentuinen fungeren tijdens de coronacrisis als belangrijke ruimte tussen privé en openbaar. Ze maken de zogenaamde ‘kleine ontmoetingen’ met buren en straatbewoners mogelijk. Hoe belangrijk is die ruimte? En hoe geef je hem vorm?
Bart Mispelblom Beyer, architect en medeoprichter van TANGRAM architekten, gaat in op de collectieve, niet-commerciële werkruimte vlakbij huis. Edward Schuurmans, architect en partner bij ontwerpbureau KCAP, laat zien hoe hun plan voor 570 woningen in De Waalhoven samenwerken en ontmoeten stimuleert.
Meld je aan!

ACN verkent: audiotours
terugblik

Afgelopen jaar produceerden we een aantal mooie audiotours, onder andere met parkwachter Jeroen Glissenaar, kunstenaarscollectief Pink Pony Express en schrijver Ilona Verhoeven. Verhalen die je blik op Nijmegen verruimen of de stad vanuit een andere invalshoek belichten. Nu het buiten steeds mooier weer wordt, brengen we ze graag nogmaals bij je onder de aandacht. Dus, ga er lekker op uit en geniet (solo) van een wandeling of fietstocht!
Naar de audiotours!

Sunset March 
UNESCO erfgoed

Waar kunst en architectuur toe kunnen leiden! In 2011 vroeg het ACN aan Atelier Veldwerk om als Artist In Residence in te trekken in Besiendershuis  Nijmegen. Zij bedachten een prachtig monument voor de 48 gevallen soldaten bij De Oversteek in WOII: evenzoveel lantaarnpalen op deze brug gaan bij zonsondergang in marstempo één voor één aan. Dagelijks brengen nu veteranen een eerbetoon door De Oversteek in het tempo van de lampen te overbruggen: de Sunset March. En die is nu toegevoegd aan de Lijst van Immaterieel Erfgoed van UNESCO.

Alle info en aanmelden op: www.architectuurcentrumnijmegen.nl

De Rozet