Wilt u adverteren?

Omroep Gelderland doet zaterdag 25 september verslag van ‘alternatieve’ Alpe d’HuZes

Op zaterdag 25 september a.s. vindt op verschillende plekken in Gelderland en de rest van Nederland De Aftrapper plaats: een speciale dag om de twee verloren Alpe d’HuZes-jaren goed te maken, en hoopvol af te trappen voor 2022. Een nieuw koersjaar, met nieuwe kansen. Sportieve kansen en kansen als het gaat om donaties voor noodzakelijk kankeronderzoek. Overtref jezelf! is het motto.
De organisatie van Alpe d’HuZes roept iedereen op om zaterdag 25 september in beweging te komen en geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker.

Challenges
Iedereen kan meedoen met De Aftrapper, zodat iedereen z’n steentje kan bijdragen aan het ene doel: niemand meer dood aan kanker.
De Aftrapper bestaat uit 6 challenges, die deelnemers lopend of fietsend kunnen aangaan. Ook kunnen mensen hun eigen challenge doen (auto’s wassen, taarten bakken, zwerfvuil ruimen zijn ook challenges). Het idee is natuurlijk dat ze zich laten sponsoren, om het donatiebedrag voor noodzakelijk kankeronderzoek nog een flinke boost te geven.

In Gelderland zijn de volgende challenges georganiseerd:
· Fietsroutes op de Posbank (27, 55, 83, 110, 138 of 168 km) en door de Betuwe (90 km)
· Wandelroute door de Betuwe (15 km)
· GPS-speurtocht, speciaal voor kinderen, maar óók leuk voor ouders!

Lichtbrug
De routes door de Betuwe komen langs Hemmen, waar bij het kerkje een zee van kaarsen brandt. “Net als ‘in het echt’, in Frankrijk, naar de Alpe d’Huez”, vertelt voorzitter Erik Jutstra. “Ook in Frankrijk worden op 25 september kaarsen aangestoken: voor elke kaars die in Nederland brandt, brandt er ook één in Alpe d’Huez. Een lichtbrug van kaarsen.”
Kaarsen zijn te koop op de website van Alpe d’HuZes: https://www.opgevenisgeenoptie.nl/kaarsen

Kijk en luister mee

Omroep Gelderland doet verslag van De Aftrapper en zet alle hoogtepunten van deze dag op een rij. Zaterdag 25 september vanaf 17.20 uur te zien op Omroep Gelderland. Aflevering terugkijken? Dat kan via Uitzending Gemist.

Radio Alpe d’HuZes doet de hele dag live verslag van deze speciale dag. Vanaf 7.00 uur is er een marathonuitzending vanuit de mobiele studio bij Kasteel Rosendael in Rozendaal. Radio Alpe d’HuZes zendt online uit via de livestream op www.opgevenisgeenoptie.nl en in de buurt van de Posbank in Rozendaal op FM 107.6

www.opgevenisgeenoptie.nl
www.gld.nl

De Rozet