Wilt u adverteren?

bever, steur en mens

                       

Rivieren zijn het leefgebied van wilde planten en dieren en ook voor mensen van levensbelang. Toch zijn we de verbinding met onze rivieren kwijtgeraakt. In nieuwe en herstelde natuurgebieden is veel te ontdekken. ARK Rewilding Nederland organiseert een reeks activiteiten voor inwoners en belangstellenden die de natuur van het rivierengebied beter willen leren kennen.

Samen met bevlogen ecologen van ARK leert u de dieren en planten en het wildernisgevoel van de riviernatuur beter kennen. We kijken terug op ruim 30 jaar natuurontwikkeling langs de rivieren. Ruimte voor natuur gaat nu samen met ruimte voor mensen: riviernatuur is fantastische struinnatuur, beschermt tegen hoogwater, zuivert lucht en levert verkoeling in een opwarmend klimaat.

Groene of grijze veiligheid?

De overheid is verantwoordelijk voor een toekomstbestendig rivierengebied in 2050. Er worden beleidskeuzes gemaakt voor de inrichting en beheer van de grote rivieren in Nederland. ARK Rewilding Nederland laat zien hoe natuur helpt om veiligheid én natuurlijke rijkdom in een mooi landschap te combineren.

Het Ontwerpprogramma Integraal Riviermanagement dat tot eind februari 2024 publiek ter inzage ligt, gaat veel te weinig over natuurherstel. Natuurorganisaties, waaronder ARK, roepen de overheid op om veel meer werk te maken van meer natuur en recreatiemogelijkheden in het rivierengebied. Zo maken we het rivierengebied bestand tegen een veranderend klimaat, op een manier die goed is voor natuur én mens. Wie deze oproep wil ondersteunen kan dat doen via www.levenderivieren.nl.

Ga mee op struintocht in de natuur
Wie mee wil om deze wilde riviernatuur te ontdekken is welkom op de volgende activiteiten. Meer informatie en aanmelden kan via www.ark.eu/activiteiten.

  • Zaterdag 20 januari: struintocht beversporen in de Millingerwaard
  • Vrijdag 26 januari: struintocht beversporen in de Millingerwaard
  • Zaterdag 3 februari: groot event met zegenvissen, verhalen bij het vuur, struintocht en beversporen
  • Vrijdag 9 februari: struintocht beversporen
  • Vrijdag 16 februari: struintocht beversporen

 

De Rozet