Wilt u adverteren?

Een van de meest ingrijpende ontwikkelingen in Nijmegen is het Stationskwartier. Het moet de komende tien jaar transformeren naar een duurzame mobiliteitshub waarin het goed wonen, werken en leven is. Hoe gaat deze ingrijpende ontwikkeling vorm krijgen, met oog voor de verkeersveiligheid, leefomgeving en architectuur van H.C. Peters en Sybold van Ravesteyn? Maak kennis met het huidige en toekomstige stationsgebied tijdens een rondleiding door stedenbouwkundige Kees Teeken.

Na jaren van achterstallig onderhoud en tussenoplossingen gaat de meest publieke entree van Nijmegen de komende jaren grondig op schop. Het station wordt grootschalig verbouwd en krijgt een nieuwe entree aan de westzijde van het spoor. Daarbuiten komen in het stationsgebied zelf – inmiddels omgedoopt tot ontwikkelgebied Stationskwartier – tweeduizend nieuwe woningen, commerciële, maatschappelijke en culturele voorzieningen. Ook wordt de huidige verkeerssituatie aangepast, die voor velen een doorn in het oog is.

Deze rondleiding leid je door de centrumkant en westzijde van het stationsgebied. Onderweg vertelt Kees Teeken over de huidige situatie, de omvang van ontwikkelgebied Stationskwartier – van Keizer Karelplein tot verkeersplein De vijfknoop – en wat tot nu toe bekend is over de plannen.

—————————————————

Datum: zondag 29 oktober 2023
Start: Van Schaeck Mathonsingel (ter hoogte van het station)
Tijd: 11.00 – 12.30 uur
Kosten: €7,50 p.p. | studenten en sponsoren gratis
aanmelden sponsoren via info@architectuurcentrumnijmegen.nl

De Rozet