Wilt u adverteren?

ACN presenteert: Energiezuinig wonen. Minder is meer
woensdag 8 maart

De gascrisis en klimaatverandering zet bewoners van slecht geïsoleerde woningen voor een tweekoppig woonprobleem: in de winter moet de kou buitengehouden worden met duur gas en in de zomer de hitte met elektriciteit slurpende verkoeling.

Omdat verwarmen en verkoelen bittere noodzaak zijn brengen we oplossingen onder de aandacht voor het isoleren en verkoelen van de eigen woning: van vergroenen en gedragsverandering tot quick fixes en lange termijn oplossingen.

Architect Eva Stache (TU Delft) vertelt over het nut van groen en water voor verkoeling, een Energiefixer uit Nijmegen vertelt over de veel voorkomende en snel op te lossen isolatieproblemen en communicatiewetenschapper Puk van Meegeren (Milieucentraal) vertelt hoe we door het veranderen van ons gedrag energieverbruik kunnen verminderen.

Na afloop van de lezingen staan de sprekers je te woord voor vragen en tips over het isoleren en verkoelen van je woning.

Tijd: 20:00 – 21:30 uur
Locatie: Thiemeloods
Tickets: €7,50 | studenten, sponsoren gratis

ACN verkent: Bottendaal
zondag 26 februari
Hoe raakte een van de eerste uitbreidingswijken van Nijmegen in verval, om op te krabbelen tot een van de meest geliefde woonwijken? Maak kennis met Bottendaal in een rondleiding door architect Frank Willems. De wandeling voert langs verschillende plekken in de wijk die duidelijk de veranderingen van de afgelopen halve eeuw laten zien, zoals o.a. de voormalige Dobbelmanfabriek.
Tijd: 11:00 – 12:30 uur
Start: Thiemepark
Tickets: €7,50 | studenten €2,50
ACN café: Aaron
vrijdag 24 maart
Hoe kun je als zorgbehoevende onderdeel zijn van een gemeenschap en tegelijkertijd wonen in een levendige omgeving met voldoende voorzieningen? Maak kennis met woonzorgcomplex Aaron tijdens het eerste ACN café van dit jaar. Michel Pott (Talis) vertelt over het concept Vitaal Wonen, architect Ab Hans vertelt over het ontwerp, Dita List (Plegt-Vos Bouwgroep) licht de duurzame bouwwijze toe en bewoner Theo Brederode deelt zijn ervaringen.
Tijd: 16:00 – 18:00 uur, inloop 15:30 uur
Locatie: Woonzorgcomplex Aaron
Entree: gratis!
Nijmegen door de ogen van … wijkagent Michiel Kok
Hoog // Diep
Hoog // Diep-redacteur Mieke Dings ging in de reeks ‘Nijmegen door de ogen van …’ op pad met wijkagent Michiel Kok en sprak met hem over ‘excesplekken’ en de rol van de inrichting van de stad voor veiligheid. “Bekend is dat gesloten gevels of plinten niet bijdragen aan een gevoel van veiligheid. Maar zeker in een oude stad verander je zoiets niet zo een, twee, drie.”
De Rozet