Wilt u adverteren?

Op dinsdagochtend 3 mei kom je in Bibliotheek Muntweg meer te weten over zwarte gaten. Dat zijn gebieden in het heelal waar de zwaartekracht zo sterk is dat niets eruit kan ontsnappen, zelfs geen licht. Ir. A. Krielen vertelt je meer over deze mysterieuze objecten in de ruimte.

Het gebeurt maar zelden dat nieuws uit de wetenschap de tv-journaals en voorpagina’s van kranten haalt, maar in april 2019 was de eerste foto van een zwart gat echt wereldnieuws. Maar wat zijn nu eigenlijk zwarte gaten? Hoe ontstaan ze? Hoe kunnen ze worden waargenomen? En wat zou er gebeuren als je met je ruimteschip in de buurt van een zwart gat zou komen? In deze lezing krijg je antwoord op al deze vragen.

Deze lezing onder de noemer ‘Universiteit van Muntweg’ begint om 10.30 uur en duurt tot 12.00 uur. Een kaartje kost € 4,- voor bibliotheekleden en € 5,- voor overige bezoekers. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.obgz.nl/agenda of in de bibliotheek zelf. Meer geïnteresseerd in kunst? Op dinsdag 7 juni hoor je in Bibliotheek Muntweg alles over de Guernica, het beroemde schilderij van Picasso.

De Rozet