Wilt u adverteren?

Duizenden Nederlanders hebben zelfdodingspoeder in huis, dankzij dappere ongehoorzame burgers.

Op maandag 3 en dinsdag 4 juli is de inhoudelijke behandeling van de rechtszaak tegen Alex Schot. Hij zal als één van de eerste ‘dapperen’ verschijnen voor de drievoudige rechtbank in ‘S Hertogenbosch. Hij zou aan honderden mensen een ‘legaal’ levenseinde middel hebben geleverd en hij wordt gelinkt aan tientallen zelfdodingen. Hulp bij zelfdoding is strafbaar met ten hoogste 3 jaar gevangenisstraf en een geldboete in de vierde categorie. Daarnaast wordt hij verdacht van witwassen, omdat hij geld vroeg voor zijn leveringen van het zogenaamde middel ‘X’. Ook zou hij de medicijnwetgeving hebben overtreden omdat hij naast middel ‘X’  een medicijn leverde om misselijkheid en braken tegen te gaan. Op overtreding van de medicijnwetgeving staat maximaal 6 jaar. Tien  andere verdachten hebben óók aan mensen ‘ middel X’ geleverd. Deze rechtszaken gaan de komende nog lopen. Daarom zal de Steungroep Dappere Burgers (SDB) bij álle rechtszaken die gaan spelen de publieke tribune bevolken en de ‘dapperen’ morele steun bieden d.m.v. protestacties zoals nu op 3 juli tijdens ‘De Mars voor zelfbeschikking’. Dan verzamelen de leden en sympathisanten van de SDB zich om 08.15 uur voor CS ’s Hertogenbosch, en lopen naar het Paleis van Justitie.

De SDB én de ‘leveranciers’ – de dapperen – staan voor de autonome route. De SDB beroept zich op het recht om zélf te beslissen en te handelen bij het vormgeven van het levenseinde. En de hulp te zoeken die daarbij gewenst is, bijvoorbeeld van een partner en de leverancier van het levenseindemiddel.

De SDB roept sympathisanten op om maandag 3 juli om 08.15 uur te verzamelen voor het Centraal Station van ‘S Hertogenbosch en mee te lopen naar het Paleis van Justitie in de ‘Mars voor zelfbeschikking’ De SDB verwacht tweehonderd demonstranten.

De Rozet