Wilt u adverteren?

Beleef de geschiedenis van de oudste stad van Nederland in het centrum van Nijmegen! In het weekend van 15, 16 en 17 oktober vindt het 024GeschiedenisWeekend 2021 plaats. Dit jaar is het thema ‘aan het werk’.

De activiteiten zijn dit jaar verspreid over twee locaties. In het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis vindt wederom een pop-uptentoonstelling plaats, waarin objecten van allerlei verschillende instanties uit Nijmegen te bewonderen zijn. De expositie is daarom erg veelzijdig en biedt vier invalshoeken: arbeidsorganisatie en onderwijs, beroepen, projecten en gedwongen arbeid. Zaken die hier voorbijkomen zijn bijvoorbeeld de Ambachtsschool aan de Nieuwe Marktstraat, arbeidsvoorwaarden van de Valkhofbunker, de wederopbouw van het Stadhuis en de sporen van het Indisch slavernijverleden in Nijmegen. Deze tentoonstelling is geopend op 7 oktober jongstleden en zal de gehele maand oktober te bezichtigen zijn in het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis, in de Mariënburgkapel.

In het Valkhofpark vinden op zaterdag 16 en zondag 17 oktober een aantal activiteiten plaats, die zich allemaal toespitsen op het overkoepelende thema. Daarnaast staan er verschillende culturele organisaties van het Valkhofkwartier met een informatiekraam klaar om bezoekers te informeren. Op onze website (https://www.024geschiedenis.nl/) vindt u meer informatie over alle activiteiten gedurende dit weekend, het complete programma en blokkenschema.

Voor updates en meer informatie, kunt u onze website bezoeken: https://www.024geschiedenis.nl/. Bij vragen kunt u contact opnemen met 024geschiedenis@gmail.com.

De Rozet