Wilt u adverteren?

Werk speelt een hoofdrol in onze levens. Betaald of onbetaald, met de handen of met het hoofd, zelfstandig of voor de baas: ons werk vormt wie we zijn en wat we kunnen bereiken. Tot en met 7 november vindt er in het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis een expositie plaats van 024 Geschiedenis over “Nijmegen aan het werk”.

Werk maakt ook de stad tot wat zij is. Van havens en fabriekshallen tot kazernes en kantoren, deze blikvangers geven een stad als Nijmegen haar karakter. Daarom draagt de Maand van de Geschiedenis dit jaar het thema ‘Aan het werk’. Deze pop-up expositie bundelt uiteenlopende verhalen uit de geschiedenis van Nijmegen. Samen laten zij zien hoe het werk de Nijmegenaar, en de stad Nijmegen door de eeuwen heen heeft gevormd.

Deze pop-up tentoonstelling is onderdeel van 024 Geschiedenis. Kijk voor alle activiteiten op www.024geschiedenis.nl.

Het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis is dé ontmoetingsplaats voor iedereen die meer wil weten of juist wil vertellen over de geschiedenis van de oudste stad van Nederland. Wij vertellen het verhaal van Nijmegen door, zonder vaste collectie, telkens een ander onderdeel van de Nijmeegse geschiedenis uit te lichten en zo het verhaal van, voor, door en over Nijmegenaren te kunnen vertellen. Je bent niet alleen welkom voor het bezoeken van onze tentoonstellingen en lezingen, maar ook voor vragen of een praatje over persoonlijke ervaringen.

Onze deur staat open van woensdag tot en met zondag tussen 13:00 en 17:00, toegang is gratis. Je vindt het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis in het hart van Nijmegen aan Mariënburg 26, in de oude Mariënburgkapel. Het pand is rolstoeltoegankelijk. Heb je ondersteuning nodig bij je bezoek? Neem dan vóór je bezoek contact op met info@hvdng.nl.

Meer weten?
Je kunt ons vinden op Instagram, Facebook, LinkedIn & YouTube als Huis van de Nijmeegse Geschiedenis en via onze website: www.huisvandenijmeegsegeschiedenis.nl.

Met bijdragen van: Nederlandse Genealogische Vereniging Kwartier van Nijmegen, Stichting Memento Mori, Regionaal Archief Nijmegen, Werkgroep Oorlogsdoden Nijmegen, Stichting Valkhofbunker, Gilde Nijmegen, Stichting Novio Experience Museum, Stichting LINK, Ex Tempore, HistorieRijk Nijmegen, Stichting Vakbondshistorisch Archief Nijmegen e.o., Hubert Hendriks, Van ‘t Lindenhoutmuseum en Stichting Friendship Albany Nijmegen.

De Rozet